2. kesä, 2016

SUOMESTA ON KADONNUT ROHKEUS

SUOMESTA ON KADONNUT ROHKEUS

Keskustan johtama hallitus harjoittaa politiikkaa, joka vahvistaa maataloustukia vastustavia voimia. Hallitus ei tukia tule purkamaan, mutta se jättää jälkeensä vahvistuneet tukia vastustavat voimat. Maataloustuet ovat välttämättömiä Suomen oman elintarviketuotannon vuoksi, mutta myös – ja ehkä ennen kaikkea – elävän maaseutumme säilyttämisen vuoksi.

Muistan, kun ennen vaaleja keskustalaisten ystävieni – eikä heitä ole vähän – tervehdys kuului ”punamultaa lykkää”. Nyt samaiset ystävät ovat poliittisista kysymyksistä hiljaa.

Suomi on kääntänyt ulkopoliittisen kurssinsa militaristiselle väylälle. Naton kanssa solmitusta isäntämaasopimuksesta ei eduskunnassa edes keskustella. Yhdysvaltalaiset sotilaat ovat maassamme enää pysyvää sotilastukikohtaa vaille. Missä ovat nyt kekkoslaiset, vasemmiston rauhanpoliitikot ja edistyksellisen porvariston rauhanpoliitikot? Miksi te olette hiljaa, ettekä tee mitään. Kansa muistaa vain Paavo Arhinmäen provosoivat väriliinat ja Carl Haglundin sotaisat puheet.

Maamme surkeaa sananvapauden tilaa kuvaa, että vain eläkkeellä olevat tietävät ja viisaat puhuvat. Kun he sanovat, että maassa on tehty vallankaappaus ja tämä tie johtaa sotaan, ei auta kuin toivoa, että nämä viisaat ovat väärässä. Tällä kertaa.