14. touko, 2015

AMMUTAANKO SEURAAVAKSI PAKOLAISIA?

Ensin EU-valtiot Yhdysvaltain sponsoroimina pommittivat tuusan nuuskaksi Libyan. Sen jälkeen afrikkalaisia pakolaisia rupesi vyörymään Libyan rauniovaltion läpi Eurooppaan. Nyt EU aikoo ruveta pommittamaan meren pohjaan pakolaislaivoja. Samaan aikaan EU:n yritykset ostavat maata ruoan viljelyyn Afrikasta, lypsävät voittoina sieltä kymmenen kertaa suuremman summan kuin mitä unionin kansalaiset veroina ja lahjoituksina sinne lähettävät. Tämän uuskolonialismin ja ilmastonmuutoksen vuoksi yhä suurempi määrä afrikkalaisia on pakotettu pyrkimään pois syntymäseudultaan. Kun heitä on yhä valtavampia massoja EU:n rajoilla, jääkö muuta keinoa kuin ryhtyä pyssyillä puolustussotaan heitä vastaan.

Tuota tulevaisuuden kuvaa vasten on naurettavaa keskustella otammeko maahamme pakolaisia x vai x+v määrä. Rahavirrat on käännettävä toisinpäin, EU:sta Afrikkaan. Sinne on lähetettävä suuria rauhanturvajoukkoja. Ne joukot eivät tarvitse pyssyjä ja poletteja, vaan traktoreita, koneita, lääkäreitä, hoitajia, insinöörejä. Samaan aikaan tänne tulevat pakolaiset motivoidaan yliopistoihin ja teknisiin oppilaitoksiin opiskelemaan kehitysyhteistyön asiantuntijoiksi, lääkäreiksi, insinööreiksi ja hoitajiksi. Siinä myös Suomen nousun eräs avain.

Maahanmuuttopolitiikkaa tulee lähestyä tulevaisuudesta tähän päivään, ei väitellä ihmismääristä kuin tavaran kappaleista. Nykyinen keskustelu palvelee vain perussuomalaisten ja vihreiden poliittista peliä.