7. marras, 2014

KIITOS YLE JA A-STUDIO

A-studio teki 5. marraskuuta hienon ohjelman, jossa käsiteltiin kapitalistisen Venäjän presidentin läheisiä suhteita kapitalisteihin. Kansalaisten ja demokratian kannalta on hyvä että ihmisten maksamien lupamaksujen turvin toimiva Yle tuo silmillemme ja korvillemme kapitalistien ja vallan kytkeytymisen toisiinsa.

Vaikka ohjelman teema on erinomainen, siinä ei esitetty mitään olennaista uutta. Suoranainen uutispommi olisi, jos jonkun kapitalistisen maan presidentillä olisi läheinen kytkentä tavalliseen tai jopa köyhään kansaan. Olisi ennenkuulumatonta jos kapitalistien presidentti, jolla on todellista valtaa, vierailisi säännöllisesti köyhyysjärjestön tai työttömien päämajoissa ja ottaisi sieltä jopa ohjeita politiikkaansa.

Toivokaamme, että Yle ja sen A-studio toimittaa aloittamastaan teemasta sarjan. Se voisi kuvata Saksan, Italian, Ruotsin, Espanjan jne. presidenttien, kuninkaiden ja pääministerien yhteistyöverkostoja. Katsojille avautuisivat noiden maiden kapitalistiset verkostot. Erityisen tärkeä tällainen analyysi olisi Euroopan unionin komission kohdalla.

Suomessa pääministeristä olisi kiva tietää miten usein hän vierailee työnantajaliitossa ja Elinkeinoelämän valtuuskunnassa. Entä miten usein SAK:ssa ja Sosiaali- ja terveys SOSTE ry:ssä.

Hienoa olisi vielä, jos A-studion toimittajat arvioisivat presidenttien yhteistyöverkostoja kapitalismin kehityskaarta vasten. Lujittuvatko vai heikentyvätkö verkostot siirryttäessä kapitalismin synty- ja alkuvaiheesta sen kypsymisvaiheeseen ja kun sieltä laskeudutaan myöhäis- eli väsymyksen vaiheeseen.

Aivan oma lukunsa on myöhäiskapitalistisen Yhdysvaltain presidentti. Selviääkö pressa siellä edes hengissä ilman jatkuvia palaverisuhteita aseteollisuuden ja energiateollisuuden kanssa.

Kaikki tuki kokoomusjohtoisen Ylen hankkeille, joilla avataan kapitalististen yhteistyöverkostojen solmuja.

               *   *   *

Opetusneuvos Tapio Ahokallio opettaa tänään Helsingin Sanomissa ”suvaitsevaa”, joka ”ei muista mitään historiasta” ja ”joka edustaa kapeakatseisuutta”. ”Suvaitsevaisina ja liberaaleina itseään pitävät ihmiset ovat huomaamattaan usein kovin suvaitsemattomia, jolloin ainoaksi paheksumisen muodoksi hyväksytään paheksumisen paheksuminen.” täältä