30. loka, 2014

Pauli Hanhiniemelle aukio Alavudelle

Yksi suomirockin suurista on yhtye Kolmas nainen ja Pauli Hanhiniemi. Hanhiniemi täytti juuri viisikymmentä vuotta ja hänen läpimurrostaan on kolmekymmentä vuotta. Kolmatta naista ovat seuranneet Perunateatteri ja Hehkumo.

Pauli Hanhiniemi on ollut esikuva tuhansille suomalaisille nuorille, niin musiikinharrastajille kuin kuulijoille. Esikuva hän on ollut erityisesti alavutelaisille nuorille.

 

Pauli Hanhiniemi on kotoisin Alavuden Rantatöysästä. Hänen isänsä oli Itärannan koulun johtajaopettaja.

Alavudella lapsuuteni ja nuoruuteni asuneena ja kouluni käyneenä näen, että Alavus kaupunkina ja alavutelaiset asukkaina ovat ylpeitä Pauli Hanhiniemen työstä ja menestyksestä. Hanhiniemen työ on osaltaan luonut alavutelaisuuteen nuorekkuutta ja nuorekasta yritteliäisyyttä, jota menestyminen tulevaisuudessa edellyttävät.

Toivon, että joku alavutelainen kaupunginvaltuutettu tai kaupunkilainen kunta-aloitteen muodossa tekee esityksen Pauli Hanhiniemi –aukion perustamiseksi Alavudelle. Aukion ei tarvitse olla näyttävä, eikä sen sellainen pidäkään olla. Riittää kun pienen aukion keskellä on ruudutettu alue ja sen keskellä merkkipylväs.

Kun aukion sijainti harkitaan hyvin, voisi aukiosta muodostua kesäisin musiikkia harrastavan ja soittavan nuorison kokoontumispaikka. Ehdotan lisäksi harkittavaksi, että joku alavutelainen kulttuuriyhdistys järjestäisi rock- ja kevyen musiikin sanoituksen tapahtuman, jonka itseoikeutettuna taiteellisena johtajana toimisi Pauli Hanhiniemi. (Aloitteeni julkaistiin Alavudella ilmestyvässä Viiskunta -lehdessä 27.10.2014.)