27. kesä, 2021

SDP:N VALTUUSTORYHMÄN 2017-2021 TILINPÄÄTÖS

 

SDP:N VALTUUSTORYHMÄN 2017-2021 TILINPÄÄTÖS

KUVA: Kuva on otettu ryhmän kokoontumisille varatusta huoneesta, joka on nimeltään Martinlaakso. Miten satunkaan istumaan pöydän päässä.

SDP:n valtuustoryhmä on toiminut viimeiset neljä vuotta Vantaan päätöksenteon ytimessä suurimpana valtuustoryhmänä. Onnistuimme toteuttamaan 2017 kuntavaalien lupauksemme.

Olemme turvanneet Vantaan kaupungin talouden vakauden siitäkin huolimatta, että koronaepidemian vaikutukset iskivät jo viime vuonna kovaa. Kriisi vaikuttaa myös tuleviin vuosiin. Vantaalla tehdään monet asiat jo nyt tehokkaasti ja pienillä resursseilla, siksi meille on ollut tärkeää panostaa myös kaupungin henkilöstöpolitiikan laatuun ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Olemme puolustaneet vantaalaisten oikeutta hoivaan ja hoitoon, lisänneet käsipareja vanhuspalveluihin ja ennaltaehkäiseviin palveluihin - unohtamatta viime syksyn budjettineuvotteluissa mm. Havurastin ja Myyrastin toiminnan turvaamista.

Olemme palauttaneet oikeuden subjektiiviseen varhaiskasvatukseen ja huolehtineet, että kouluissa ja päiväkodeissa on voitu oppia riittävän pienissä ryhmissä. Sisäilmakorjauksia on edistetty määrätietoisesti. SDP:n aloitteesta Vantaalla on toiminut työtä seurannut sisäilma-asiain neuvottelukunta.

Olemme vaatineet, että Vantaan eri asuinalueita kehitetään tasavertaisesti. Lisäksi olemme pitäneet huolta siitä, että Vantaa on kasvanut ratojen varsille, luonto-arvoja ja lähiluontoa kunnioittaen ja, että asukkaiden ja järjestöväen ääntä kuultiin valmistuneessa yleiskaavatyössä.

Uusi valtuustokausi alkaa kuntavaalien jälkeen kakkossijalta. Tämä tarkoittaa, että sosialidemokraattien on pystyttävä taitavalla politiikalla viemään läpi meille tärkeät kysymykset myös jatkossa. Niitä tulevat edelleen olemaan lähiöt, ennaltaehkäisevä työ, vanhus- ja terveyspalvelut, koulutus, perheet ja ilmastotyö. Tässä työssä tulemme tarvitsemaan myös teidän jokaisen panosta.

Neuvottelut valtuustokauden paikoista ja poliittisista kysymyksistä ovat käynnistymässä puolueiden kesken. Kunnallisjärjestö informoi ja päättää paikoista myöhemmin kesäkaudella. Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäiseen valtuuston kokoukseen 23. elokuuta.

Luopuva valtuustoryhmämme on toiminut koko neljän vuoden ajan aktiivisesti, toinen toistaan tukien, avoimesti ja kehittävällä otteella hyvässä yhteishengessä. Lämmin kiitos tästä onnistuneesta valtuustokaudesta kuuluu tietenkin kaikille valtuustoryhmämme jäsenille, lautakuntien ahkerille puurtajille sekä tietenkin sinulle vantaalainen demari!

Tiiviillä yhteistyöllä myös seuraavat neljä vuotta tulevat varmasti onnistumaan hienosti!


Minna Räsänen
puheenjohtaja
sosialidemokraattinen valtuustoryhmä


Säde Tahvanainen
kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja