9. marras, 2014

JUUTALAISISTA PUTINIIN

Vallastaan epävarma eliitti on kautta aikain turvautunut kehittämään alamaisilleen vihollisia. Aina on ollut eliitin syrjässä roikkuvia likaisen työn tekijöitä elmokailoja, heidihautaloita, sofioksasia ja orastynkkysiä. Juutalaisista Falklandiin ja Putiniin, joka kerta se näyttää tepsivän.

Pitkin historiaa kansalle on osoitettu väärinuskovia, juutalaisia, vinosilmiä, falklandeja, romaneja ja putineita… Samalla kun vihapuhe on suunnannut kansan huomion pois omien valtaapitävien todellisista teoista, se on myös tyhmistänyt kansaa entistä alamaisemmaksi.

Liberalismin jälki on kammottava. Yksinomaan Yhdysvalloissa kahdeksankymmentä miljoonaa tapettua alkuperäisasukasta, lisäksi piiskoilla ja työllä tapetut mustat orjat. Liberalismin historiasta kertoo Domenico Losurdon Liberalismin musta kirja (into 2013). Sen lukeminen on välttämätöntä ymmärtääkseen minkä jatkumoa kaikenkarvaiset liberalismit ovat.

Viime vuosisadan Euroopan historiassa on karmea esimerkki miten nopeasti kritiikitön kansa alistui vallanpitäjien tahtoon. Hitlerin Saksassa kansan valtava enemmistö muutettiin vihapuheilla muutamassa vuodessa massaksi, joka kulki sinne mihin natsit käskivät. Tästä kertoo kirja: Sönke Neitzel, Harald Welzer, Sotilaat. Taistelemisesta, tappamisesta ja kuolemisesta, ss. 301–362.